Introduktion till att fakturera online

Att fakturera online är enkelt och öppnar nya dörrar till din kund eftersom allt sker på webben. När kunden fått fakturan i sin mejlkorg har ni en gemensam yta för kommunikation. Där skickar ni meddelande till varandra och följer fakturans olika steg från öppnandet till betalning.

Fördelar med att digital faktura

Fakturering online och digital faktura ger dig även en utmärkt möjlighet att personifiera fakturan genom att skriva ett specifikt meddelande, eller ett anpassat erbjudande till en enskild kund. Det är ett förträffligt sätt att ge din kund extra uppmärksamhet. Men det finns fler vinster med att fakturera online och skicka fakturan digitalt. Några av de mest uppenbara är miljö, kostnadsbesparingar och tid.

Miljövänligt - ingenting behöver skickas med bil, flyg eller tåg eftersom du inte använder något papper. Du behöver bara en dator, mobil eller platta för fakturering och distribution.

Spara kostnader och tid - inget porto, inga utskrifter och om din kund behöver en kopia på fakturan, då finns den där, direkt på webben. Ingen onödig väntan för din kund.

Att tänka på när du ska fakturera - är alla mogna för att ta emot fakturan på webben?

Som vi beskrivit finns det många anledningar till att använda online-fakturering, men det finns all anledning till att vara flexibel. Det handlar om kundvänlighet. För hur det än är det ca 1,1 miljoner svenskar som inte använder internet (källa: Svenskarna och internet 2018) vilket betyder att långt ifrån alla är mogna att ta emot en faktura digitalt. Det är en faktor att ta hänsyn till när du väljer hur du ska skicka fakturan - ta reda på hur mottagaren gör när du gör affären. Ställ frågan.

Se hur Intrum Billify kan hjälpa dig

Skicka första fakturan idag med Sveriges enklaste fakturalösning. Du är igång på fem minuter.